Kokosová varianta vanilkových rohlíčků - bez lepku, bez vajec. Moc dobré cukroví nejen na vánoce...děkuji Danulce Vašíčkové za inspiraci:)
- 1h
- 60 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná
používám Jizerku
|
360 g |
kokos sušený, strouhaný
|
100 g |
cukr moučka
|
80 g |
máslo čerstvé
|
200 g |
smetana na vaření
|
200 ml |
cukr vanilkový
|
1 kus |
Navrch | |
cukr moučka
|
200 g |
cukr vanilkový
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Ze všech surovin vypracujeme vláčné tzěsto, necháme v chladu aspoň 2 hodinky odpočinout.
-
Z těsta tvarujeme v ruce nebo jako já formičkou tvary.
Pečeme asi 20 min/200°C do růžova.
Ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.
-
Uložíme do dózy, hned druhý den jsou vláčné a dobré:).
Makronutrienty
67%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 735 kJ | 347 kJ |
Kalorická hodnota | 415 kcal | 82,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
52,5 g
30,2 g |
10,5 g
6,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,25 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22 g
15 g |
4,4 g
3 g |
Bílkoviny | 3,82 g | 0,765 g |
Sůl | 0,054 g | 0,011 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů