Další nízkosacharidová (lowcarb) příloha v sezóně kedluben.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pyré | |
---|---|
kedlubna
|
1 kus |
mrkev
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kedlubnu si nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka.
Přidáme sůl a máslo a v troše vody povaříme doměkka.
-
Rozšleháme na pyré, ne úplně dohladka jako kaši.
Jako příloha se hodí k čemukoliv:).
Makronutrienty
73%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 193 kJ | 168 kJ |
Kalorická hodnota | 46,2 kcal | 40,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,68 g
3,14 g |
6,68 g
2,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,768 SVJ | 0,668 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,59 g
23,8 g |
1,39 g
20,7 g |
Bílkoviny | 1,31 g | 1,14 g |
Sůl | 0,727 g | 0,632 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů