Kapustičky se slaninou a strouhankou - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Kapustičky se slaninou a strouhankou - bez lepku, mléka i vajec 1 další fotka

Skvělé zimní zeleninové zahřívací jídlo k večeři či obědu. Odpůrci kapusty prosím dejte jí šanci. Bez lepku, mléka i vajíček

Královna zimní zeleniny, zdroj vlákniny a spoustu vitamínů a minerálních látek. Pro masožravce s domácí slaninou, pro vegani s vlašskými ořechy a domácími rýžovo-tapiokovými nudlemi (které jsem nevyužila do nedělní polévky a krásně na topení vyschly). Obě varianty bez lepku, mléka i vajec. Zkuste k obědu či k večeři, stíháte i ve všední den, jen to loupání je trochu opruz.

Postup přípravy

  1. Oloupané kapustičky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut (až vidlička lehce kapustičkou projede, nikoliv do úplného změknutí).

  2. Po uvaření kapustičky rychle scedíme a cedník s nimi ponoříme na dvě minuty do mísy s ledovou vodou (zelenina si zachová pěknou zelenou barvu). Kapustičky vyndáme a necháme okapat.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přisypeme slaninu, opékáme do zlatavého zbarvení a do křupava (stupeň 6-7). Přisypeme kapustičky a opékáme za stálého promíchávání až i kapustičky chytnou místy zlatou barvu. Přisypeme strouhanku a opatrně promícháme. Teď už jen krátce dosmažíme - pozor strouhanka se rychle připéká. Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s pečenými či vařenými brambory.

  4. Zdroj: Radčiny kuchařky bez lepku se spoustou rad a receptů bez mléka a vajec

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte