Čerstvý kapr od kamaráda rybáře, to je pane něco :).
Za kompletní přípravu skvělého jídla děkuji Luci a Davidovi :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kapr filet
|
400 g |
sůl himálajská jemná
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
bylinky čerstvé směs
|
1 hrst |
olej řepkový
|
1 lžíce |
máslo
|
1 lžíce |
Příloha | |
brambory konzumní pozdní
|
4 kusy |
sůl
|
1 špetka |
celerová nať
|
1 kus |
Salát | |
hlávkový salát
|
0,25 kusu |
rukola
|
2 hrsti |
ředkvičky
|
10 kusů |
špenát, čerstvé listy
|
1 hrst |
hořčice hrubozrnná
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
cukr moučka
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety kapra si osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Necháme odležet.
-
Zatím si okrájíme brambory a dáme si je uvařit s listem celeru.
-
Připravíme si salát: natrháme na kousky, zalijeme zálivkou (prošleháme všechny suroviny) a lehce promícháme.
-
Na oleji a másle si opečeme porce kapra, z každé strany 8-10 minut, dle velikosti.
Servírujeme na talíř a radujeme se z jarní dobroty :))
Makronutrienty
47%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 463 kJ | 2 743 kJ |
Kalorická hodnota | 111 kcal | 656 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
0,536 g |
64,2 g
3,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 6,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,56 g
0,814 g |
27 g
4,82 g |
Bílkoviny | 7,51 g | 44,5 g |
Sůl | 0,618 g | 3,66 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů