- 4h:15m
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí střední, m
|
6 kusů |
cukr krupice
|
180 g |
polohrubá mouka pšeničná
|
150 g |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 sáčku |
olej
|
6 lžic |
Náplň | |
šlehačka, rostlinná alternativa
|
500 g |
voda vlažná
|
125 ml |
cukr moučka
|
1 lžíce |
Jahodová vrstva | |
jahody
|
500 g |
želé cukrárenské červené
|
10 g |
voda
|
500 ml |
cukr krupice
|
1 lžíce |
ztužovač šlehačky
Zeesan neutrál
|
100 g |
Postup přípravy
-
Těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
-
Náplň: Ušleháme šlehačku, přisladíme podle chuti a přišleháme Zeesan rozmíchaný ve vodě. Hned naneseme na upečený piškot.
-
Náplň poklademe nakrájenými jahodami a zalijeme želatinou připravenou podle návodu. Necháme ztuhnout a pak případně dozdobíme.
Makronutrienty
58%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 665 kJ | 689 kJ |
Kalorická hodnota | 159 kcal | 165 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,6 g
11 g |
17,3 g
11,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,66 SVJ | 1,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,13 g
3,3 g |
9,46 g
3,41 g |
Bílkoviny | 2,95 g | 3,05 g |
Sůl | 0,212 g | 0,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů