Dostala jsem chuť na něco lehkého, zároveň pikantního a rychlého. Jáhly mám moc ráda, klidně můžeme připravit v kombinaci s kuskusem. Když je velmi málo času, oběd je hotový raz dva. Celé dopoledne jsme si hráli a uklízeli, pro syna jsem měla již vařeno a pro sebe s manželem jsem udělala tuto rychlovku.
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
bílkový sýr (šmakoun) mexico
|
100 g |
červená paprika
|
0,5 kusu |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
cuketa
|
1 kus |
žampiony čerstvé
|
4 kusy |
jáhly, proso
|
60 g |
pórek
|
1 kus |
sojová omáčka tamari
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
nakládané cibulky
|
100 g |
Postup přípravy
-
Jáhly propláchneme, spaříme vroucí vodou, povaříme15 minut, hlídáme aby se nerozvařily.
-
Připravíme si základ zeleniny, oloupeme, omyjeme, očistíme, pokrájíme jarní cibuli, bílou cibuli, červenou papriku, malou cuketu. Žampiony oloupeme a pokrájíme na plátky či kostky, najemno nastrouháme Šmakouna Mexico.
-
Na Ghí orestujeme pokrájené cibule, jakmile začne lehounce růžovět přidáme pokrájenou cuketu, žampiony, orestujeme, lehce podlijeme vodou, aby se nám případně směs nepřichytila, přidáme sojovou omáčku, já dala přibližně 100ml, podusíme.
-
Nakonec přidáme uvařené, scezené jáhly, pokrájenou červenou papriku a pórek, vše společně zamícháme, dle vlastní chuti můžeme dosolit. Podáváme s nakládanou zeleninou, my milujeme cibulky ve sladkokyselém nálevu, a tak jsme si je k této směsi dopřáli.
Makronutrienty
64%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 248 kJ | 1 051 kJ |
Kalorická hodnota | 59,2 kcal | 251 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,8 g
1,12 g |
37,3 g
4,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,88 SVJ | 3,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,59 g
18,6 g |
6,76 g
79,1 g |
Bílkoviny | 3,43 g | 14,6 g |
Sůl | 2 g | 8,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů