Jablečné řezy s kokosovo-smetanovou čepicí

Danula

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jablečné řezy s kokosovo-smetanovou čepicí

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, přišleháme po lžících vodu, pak už jen vařečkou vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Vlijeme na velký hluboký plech (42x32cm), vyložený pečícím papírem a pečeme 15 minut na 190 stupňů. Necháme zchladnout, vyklopíme, stáhneme papír a opět převrátíme upečené těsto na plech.

  2. Jablková náplň - jablka s cukry, kořením a vínem dusíme doměkka, poté vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve 100ml vody, provaříme, přidáme džem a rum.

  3. Kokosová náplň - mléko s cukrem přivedem k varu, ztlumíme a přisypeme kokos, mícháme do zhoustnutí, pak odstavíme a necháme vychladnout. V míse smícháme zakysanou smetanu s vychladlým kokosem a želatinou, připravenou dle návodu a nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu.

  4. Na upečené těsto navrstvíme nejprve jablečnou náplň, pak kokosovou náplň a dáme do chladu ztuhnout.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte