Hříbkový přeliv k masu

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Hříbkový přeliv k masu

Postup přípravy

  1. Hříbky nakrájíme na tenké plátky, orestujeme nasucho na pánvi. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud se nevypaří všechna tekutina.

  2. Zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme asi 1 minutu restovat.

  3. Přidáme mléko, sůl a pepř a vaříme za stálého míchání tak dlouho, až dostane přeliv požadovanou hustotu.

  4. Přeliv můžeme stejným způsobem připravit i ze žampiónů nebo jiných malých, tvrdých hub. Vždy dbáme, aby se houby dostatečně dlouho tepelně upravovaly a důkladně se převařily, protože některé druhy hub mohou být z důvodu nedostatečného tepelného zpracování nebezpečné.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte