Halušky s tofu bryndzou a hlívovou slaninkou

Jídelní plán

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Halušky s tofu bryndzou a hlívovou slaninkou

Překvapivě dobré i v rostlinné variantě:)

Postup přípravy

  1. Halušky:

    Brambory důkladně omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku. Osolíme dle chuti. Vypracujeme těsto, které necháme čtvrt hodinky odpočnout. Potom protláčíme skrze haluškovač do vroucí jemně osolené vody. Jakmile halušky vyplavou - trvá to asi tři minutky, podle velikosti kousků těsta - jsou hotové a je třeba je rychle vybrat cedníkem.

  2. Výpečky:

    Hlívu a cibuli nakrájím na malé kousky. Na pánvi osmahneme cibulku do zlatova, dáme vedle do misky. Poté na zbytku oleje osmažíme hlívu. Jakmile se hlíva scvrkne a vysuší, zakapeme sojovou omáčkou, přidáme podle chuti trochu mletého římského kmínu, pepř, sůl a špetku cukru. Opékáme, dokud nejsou kousky hlívy dostatečně spečené. Nakonec přidáme trochu uzené papriky, špetku cayenského pepře a opečenou cibulku.

  3. Jak nahradit tu charakteristickou pikantnost brynzy? Začala jsem se čtyřmi lžicemi kaparů. Pak jsem ale došla k poznání, že kapary si nechám do salátu, protože do rostlinné brynzy je daleko lepší použít nálev, který bych stejně jinak vylila. Ovšem pozor na něj - je slaný a pikantní - vyplatí se ho i se solí přimíchávat postupně, podle chuti každého soudruha:)

    Veškeré suroviny rozmixujeme. Můžeme podávat:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte