
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
máslo
|
170 g |
hladká mouka pšeničná
|
250 g |
vajíčka
|
1 kus |
voda
|
3 lžíce |
Náplň | |
sýr s modrou plísní, niva
|
400 g |
fíky čerstvé
|
8 kusů |
med včelí
|
2 lžičky |
olivový olej
|
1 lžička |
tymián sušený
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
smetana na vaření
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Těsto vypracujeme a necháme 20 minut odpočinout v lednici. Vyválíme na placku a dáme do vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Těsto párkrát propíchneme vidličkou.
-
V pánvi rozpustíme se 4 lžicemi smetany na kousky nakrájený sýr a opepříme. Sýrovou směs rozprostřeme na těsto, položíme na ni fíky. Zakápneme olivovým olejem a posypeme tymiánem. Čerstvým nejlépe. Koláč pečeme na 200 C dozlatova, po vytažení pokapeme trochou medu a necháme vychladnout.
Makronutrienty
39%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 296 kJ | 2 852 kJ |
Kalorická hodnota | 310 kcal | 682 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,4 g
1,17 g |
44,9 g
2,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,04 SVJ | 4,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,7 g
12,8 g |
47,8 g
28,1 g |
Bílkoviny | 9,7 g | 21,3 g |
Sůl | 1,24 g | 2,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů