Fíkové knedlíky z bramborového těsta posypané makem

JaniXka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Fíkové knedlíky z bramborového těsta posypané makem

Už roky jezdíme na dovolenou tak, abychom stihli zrající fíky. V tomto receptu počítám s přípravou těsta. Na dovolenou ale vozíme bramborové těsto v prášku. Je to chutné, rychlé a levné jídlo.

Postup přípravy

  1. Studené brambory oloupu a nastrouhám. Brambory si vařím den předem, těsto je pak lepší. Případně používám zbytky už uvařených přílohových brambor. Přidám mouku, sůl, vejce. Zpracuji na hladké těsto.

  2. Na pomoučněném vále vyválím asi 0,5cm tenký plát. Rozkrájím na čtverce tak velké, aby do nich šly zabalit jednotlivé fíky. Ovoce opatrně zabalím.

  3. Knedlíky vhazuji do horké vody a vařím dokud nevyplavou - trvá to zhruba 5 minut.

  4. Ohřeji smetanu s máslem, přidám do ní část cukru a lžičku rumu. Knedlíky sypu mákem, cukrem a přelévám rozpuštěným máslem se smetanou. Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte