Fotogenické jídlo to není, ale dobré ano.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
400 g |
400 g |
500 ml |
500 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme do hrnce, podlijeme cca 10 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme až jsou fazolové lusky téměř měkké.
-
V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám. Necháme povařit zhruba 5 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou.
Servírujeme s vařeným bramborem.
-
Tip ro masožravce: Fazolková omáčka je také výborná s vařeným hovězím masem.
Makronutrienty
59%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 307 kJ | 1 740 kJ |
Kalorická hodnota | 73,3 kcal | 416 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,81 g
2,98 g |
38,6 g
16,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,681 SVJ | 3,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,86 g
1,35 g |
10,5 g
7,63 g |
Bílkoviny | 2,78 g | 15,8 g |
Sůl | 0,255 g | 1,45 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů