OnePot neboli Eintopf neboli jedenkastról v mexickém stylu aneb den, kdy nám doma zbyly už jen konzervy. Fotka před zpracováním.
- 20m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Eintopf | |
---|---|
rajčata sterilovaná, krájená, drcená
|
1 kus |
fazole černé sterilované
|
400 g |
cibule
|
2 kusy |
čerstvý mladý kukuřičný klas
|
1 kus |
těstoviny celozrnné bezvaječné
|
500 g |
sůl
|
1 lžička |
kmín drcený
|
1 lžička |
vývar zeleninový domácí
|
1 litr |
Postup přípravy
-
- vše povaříme za občasného míchání cca 10 minut, pak necháme ještě cca 5 minut aby se ingredience patřičně seznámily. Servírujeme s tortillovými chipsy.
Makronutrienty
82%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 420 kJ | 1 317 kJ |
Kalorická hodnota | 100 kcal | 315 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,8 g
1,23 g |
65,3 g
3,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,08 SVJ | 6,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,56 g
0,027 g |
1,76 g
0,084 g |
Bílkoviny | 4,14 g | 13 g |
Sůl | 0,541 g | 1,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů