Džatky s mákem - bezlepkové

Luci

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Džatky s mákem - bezlepkové 1 další fotka

Další recept dle "Deník Dity P.", také skvělý :).

Něco jako škubánky, asi z Polska, zkuste!

Postup přípravy

  1. Brambory oloupu, nakrájím na menší kostky, zaliju vodou tak, aby byly ponořené, osolím a dám vařit. Když jsou uvařené (můžou být i lehce rozvařené), sliju vodu, ale ne všechnu, tak třetinu jí nechám, do ještě vřelých brambor proseju oba druhy mouky, hrnec zakryju poklici, schovám do peřin a nechám ho tam 15 minut, aby se mouka v horkých bramborách pěkně rozležela.

  2. Vyndám z peřin, brambory s moukou rozšťouchám a vymíchám hladkou kaši. Pak tvaruju rukou kuličky velké asi jako vlašský ořech, dám je do velké mísy, posypu je mákem, moučkovým cukrem a zaliju rozpuštěným máslem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte