Doposud jsem dělala low carb salát z kedluben, dnes poprvé z dýně a musím říct, že z dýně je ještě lepší. Řekla bych, že je až k nerozeznání od bramborového.
- 1h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
váha po očištění 1 250 g |
1 250 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
zeleninová směs sterilovaná, nakládaná 700 g |
700 g |
7 kusů |
7 kusů |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Řízky: Plátky kuřecích prsou jsem osolila růžovou solí a okořenila černým mletým pepřem. Pak jsem je obalila ve vajíčku a lahůdkovém droždí, 2x. Smažila jsem je na pánvi na domácím sádle.
-
Dýni jsem oloupala a zbavila vnitřku se semínky. Pak jsem ji nakrájela na malé kostičky a uvařila v osolené vodě, stačí jen krátce, max. 5 minut. Pak jsem vodu scedila a dýni nechala okapat v cedníku.
Vajíčka jsem si uvařila natvrdo a cibuli jsem nakrájela nadrobno a usmažila dozlatova na oleji.
-
Do velké mísy jsem dala vychladlou dýni, osolila, opepřila, přidala hořčici, usmaženou cibuli a zeleninu bez nálevu. Směs jsem důkladně promíchala. Potom jsem přidala vejce protlačená přes mřížku a opatrně jsem vše zamíchala.
Hotový salát jsem dala vychladit do ledničky.
-
Majonézu přidávám až těsně před podáváním. Ne do všeho salátu, ale vždy si odeberu do misky takové množství, které na ten oběd sníme.
Makronutrienty
42%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 236 kJ | 1 174 kJ |
Kalorická hodnota | 56,5 kcal | 281 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,51 g
1,81 g |
22,4 g
9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,451 SVJ | 2,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,4 g
0,669 g |
16,9 g
3,32 g |
Bílkoviny | 2,74 g | 13,6 g |
Sůl | 0,585 g | 2,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů