Dýňové truffles s pomerančovo-rumovou příchutí (paleo, vegan)

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Dýňové truffles s pomerančovo-rumovou příchutí (paleo, vegan)

Dýňové truffles s pomerančovo-rumovou příchutí (paleo, vegan)

Postup přípravy

  1. Příprava dýňového pyré

    1 menší dýni (lze použít máslovou, hokkaido, na vaření…) jsem rozpůlila, zbavila semínek, nakrájela na kostičky a dala péct do předem vyhřáté trouby na 180°C asi hodinu. Nechala jsem vychladnout a v kuchyňském robotu jsem dýni rozmixovala na pyré.

  2. Mandlové máslo, dýňové pyré a kokosový olej jsem tyčovým mixérem rozmixovala na kaši, do které jsem vmíchala ostatní ingredience a připravila těsto. S těstem se ihned velmi dobře pracuje, a tak jsem z něho vyválela kuličky a nechala je 2 hodiny odpočívat v lednici. Následně jsem rozpustila čokoládu a kuličky napíchnuté na párátko jsem v čokoládě obalila a dala napíchnutou stranou dolů na pečící papír.

    Mandlové máslo, dýňové pyré a kokosový olej jsem tyčovým mixérem rozmixovala na kaši, do které jsem vmíchala ostatní ingredience a připravila těsto. S těstem se ihned velmi dobře pracuje, a tak jsem z něho vyválela kuličky a nechala je 2 hodiny odpočívat v lednici. Následně jsem rozpustila čokoládu a kuličky napíchnuté na párátko jsem v čokoládě obalila a dala napíchnutou stranou dolů na pečící papír.
  3. Kuličky posypu pomerančovou kůrou a dám ztuhnout do chladu.

  4. V lednici vydrží týden až dva a v mrazáku až 3 měsíce.

    V lednici vydrží týden až dva a v mrazáku až 3 měsíce.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte