Dýňová roláda - LC

Sladce nesladce

Dýňová roláda - LC

Dělávala jsem ji i před LC. Je to další z předělaných receptů, kde návštěva nepozná, že je nízkosacharidový.

Když ji navíc necháte přes noc odležet, chutě se dokonale prolnou.

Https://facebook.com/sladcenesladce/

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.

    Vejce a erythritol šlehejte po dobu 5-10 minut. Smíchejte všechny suché přísady.

    K vyšlehaným vejcím přidejte dýňové pyré a pak i sypkou směs. Pracujte rychle, aby nespadla pěna.

    Těsto rozetřete na plech s pečícím papírem potřebným olejem.

    Pečte 10min.

  2. Vyndejte z trouby, ořízněte boky a překlopte na utěrku posypanou kokosovou moukou.

    Stáhněte papír a roládu s pomocí útěrky zarolujte. Nechte vychladnout.

  3. Ořechy nasekejte na hrubo a dejte je na chvíli rozvonět do ještě horké trouby.

    Smetanu ke šlehání vyšlehejte(můžete přidat ztužovač). Mascarpone vyšlehejte se sladidlem a vanilkovým aroma. Obojí smíchejte a rozetřete na vychladlý korpus. Posypte vychladlými ořechy a zarolujte. Zabalte do fólie a utáhněte. Nechte chladit přes noc.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte