DÝŇOVÁ OMÁČKA SE SEZAMEM

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

DÝŇOVÁ OMÁČKA SE SEZAMEM

Postup přípravy

  1. Půl hrnku sezamu nameleme a 5 minut za stálého míchání na suchu opékáme na pánvi. Půl dýně máslovky oloupeme, nakrájíme na kostky, nasypeme k sezamu, a přidáme 2 lžičky tymiánu, lžičku soli, červené papriky a chili a cca litr vody. Směs vaříme 15 minut pod pokličkou.

  2. Poté přidáme 2 nakrájené kapie a ještě 10 minut podusíme. Pokud je omáčká příliš hustá přilijeme vodu, v opačném případě přidáme sezam, nebo vodu vyvaříme. Podáváme s jáhlami, nebo rýží a čerstvou zeleninou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte