Oblíbený low carb dezert, jednoduchý na přípravu.
www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Vanilková část | |
---|---|
smetana na vaření
|
250 g |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
želatina plátková
|
1,5 kusů |
xylitol
|
1 lžička |
Jahodová část | |
smetana na vaření
|
250 g |
mražené jahody
|
300 g |
želatina plátková
|
2,5 kusy |
Postup přípravy
-
Nejdříve uděláte vanilkovou část - smetanu si zahřejete a přidáte k ni želatinu (připravenou podle návodu), vanilkový extrakt a sladidlo a promícháte, hlavně ať se Vám nezačne vařit a poté nalejete do formiček, které si přidržíte třeba prkénky nakřivo↗️aby Vám hladina ztuhla “křivě”. Dáte do lednice alespoň na hodinu.
-
Poté jestli máte čerstvé jahody tak je rozmixujete, já použila mražené, takže jsem je jen rozmačkala vidličkou, přidáte k druhé smetaně a dáte ohřívat, přidáte želatinu a případně sladidlo a formičky plníte již rovnoměrně. Dáte znovu do lednice přes noc nejlépe a druhý den vyklopíte. Doufám, že bude chutnat.
Makronutrienty
39%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 426 kJ | 868 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 207 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,6 g
4,8 g |
13,5 g
9,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,66 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,4 g
6,14 g |
15,1 g
12,5 g |
Bílkoviny | 2,76 g | 5,62 g |
Sůl | 0,066 g | 0,134 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů