Domácí sýr

Domácí sýr 1 další fotka

Ja mela od hodneho farmare mleko nepasterizovane ,takze nejlepsi za me????

Takze tenhle recept je z 10 litru mleka...říká autorka Zuzka Causeway, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Mleko dame do velkeho hrnce a chvilku zahrivame a pak pridame citronovou stavu spolu s octem a zahrivame pomalu presne na 95 stupnu,nesmi se varit.

    Pak odstavime hrnec,zamichame a nechame pul hodiny odpocinout a pak zamichame znova ,aby se syr oddelil od syrovatek.

  2. Do nejakeho vetsiho sytka si dame platynko a pak slijeme syr .

    Trochu vymackame a nechame odkapat na nejakem chladnem miste do druheho dne.

  3. Syr vytahneme ,platynko dame pryc a udelame si slanej nalev a syr ponorime do nalevu a zase nechame do druheho dne.Druhy den slijeme vodu a muze se grilovat,bohuzel u nas v Irsku jenom na elektrickem grilu????ale jinak je naprosto uzasny,fakt

  4. Namarinovat si ho muzete cim chcete,ja dala olivovej olej,uzenou susenoun papriku ,spetku chilli susenou a sup s tim na gril,k tomu zeleninka a slaninka...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte