Domácí nutela

Jídelní plán

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Domácí nutela

Zdravější a chutnější varianta ne příliš zdravé, ale o to oblíbenější dětské pochoutky:)

Základem pro dobrou nutelu má být ořechové máslo. Tento recept jsem zkoušela v různých variacích - lze použít jakékoliv ořechové máslo, také z jiného druhu ořechů či jejich směsí - včetně arašídového másla. Já mám nejraději ta s kousky oříšků.

Domácí nutela je výborná na pečivo nebo s ní lze například slepovat cukroví.

Postup přípravy

  1. Do mísy vložíme ořechové máslo a spustíme mixér na pomalý chod. Pomalu přidávám kakao, proteinový prášek, kondenzované mléko a rozpuštěnou čokoládu. Převařenou vodu přidáváme pouze tehdy, pokud je směs příliš tuhá - většinou za to může proteinový prášek. Snažím se tomu vyhnout, směs pak tak dlouho nevydrží. Prášek je lepší přidávat postupně, abyste dosáhli ideální konzistence. Pokud nemáte, nutelu lze připravit i bez proteinového prášku. Jen musíte počítat s tím, že se vám změní nutriční hodnoty. Proteinový prášek přidá do domácí nutely trochu bílkovin a také pomůže k mazlavější textuře.

    Směs vyšleháme do hladkého krému.

  2. Pokud budete uchovávat v chladničce, vydrží i několik týdnů. V praxi se to ale moc často nestává:)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte