Lanýže jsou mezi vánočním cukrovím mercedes - luxusní nízkosacharidové čokoládové hrudky vás na jazyku pohladí:)
Děkujeme Květě Borovičkové za tip na báječnou dobrotu:)
- 1h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Lanýže | |
---|---|
300 ml |
300 ml |
1 lžička |
1 lžička |
3 lžíce |
3 lžíce |
300 g |
300 g |
Na obalení | |
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Smetanu ke šlehání smíchejte s 1 čl skořice ohřejte téměř k bodu varu, nasypte do ni najednou všechno nalámanou čokoládu a nechte rozpustit, stačí miskou občas zakroužit, opatrně rozmíchejte a přidejte máslo. Znovu promíchejte a dejte na půl hodiny na mrazák.
-
Potom lžičkou vykrajujte lanýže, házejte je do kakaa smíchaného se skořicí, opatrně obalujte a uložte v chladu.
Makronutrienty
38%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 858 kJ | 429 kJ |
Kalorická hodnota | 444 kcal | 102 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27 g
11,8 g |
6,22 g
2,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,7 SVJ | 0,622 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
36,9 g
21,9 g |
8,52 g
5,06 g |
Bílkoviny | 6,13 g | 1,42 g |
Sůl | 0,069 g | 0,016 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů