Čokoládové dortíčky

Silvie Ondráčková

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Čokoládové dortíčky

Trénujeme s dcerou na závěrečné zkoušky

Postup přípravy

  1. Piškoty rozdrťte a vsypte do misky. Přidejte k nim změklé máslo s kakaem a vypracujte kompaktní hmotu. Tu rozdělte do malých formiček a ve vrstvě asi 5mm vysoké dobře upěchujte ke dnu.

    (použila jsem formičky bez dna na semifreda )

  2. Tvaroh rozmíchejte s moučkovým cukrem, s 200 ml vyšlehané smetany a rozdělte do misek na tři stejné díly.

  3. Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat.

    Bílou čokoládu zalijte 100 ml horké smetany a za stálého míchání ji nechte rozpustit.

  4. Přidejte dva plátky želatiny a nechte je zcela rozpustit. Čokoládový krém promíchejte s 1/3 smetanového krému a rozdělte do formiček na korpus.

  5. Stejným způsobem připravte krémy ze zbylých dvou čokolád a také je rozdělte do formiček. Dortíky pak uložte do chladničky ztuhnout ( nejlépe přez noc).

  6. Pěkně ztuhlé je vyklopte, ozdobte čokoládovými hoblinkami a jahodami

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte