
Chuť čokolády a kokosu je pro tento lowcarb dezert typická a tááák skvělá dohromady...
www.instagram.com/momfit.diary/
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
2 kusy |
tvaroh měkký polotučný
|
250 g |
mascarpone
|
250 g |
mouka kokosová
|
150 g |
kokosové mléko
|
100 ml |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
vanilkový extrakt
|
0,5 lžičky |
xylitol
|
2 lžíce |
Navrch | |
kokos sušený, strouhaný
|
3 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, zbylé suroviny smícháme a přimícháme ke vzniklému sněhu. Pokud je směs velmi tuhá přidáme mléko (ovlivňuje to kvalita a tučnost surovin). Na posyp smícháme kakao a kokos a lžící volně nasypeme na korpus. Dáme na plech 24x24cm. Pečeme na 170°C cca 30 minutek (kokos nesmí zčernat, pak je hořký!).
-
Po upečení ihned na horký korpus nalijeme smetanu (lepší je vysokoprocentní, ale záleží na preferencích). Řez dáme minimálně na 6 hodin vychladit !
Makronutrienty
21%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 110 kJ | 1 099 kJ |
Kalorická hodnota | 265 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,97 g
3,49 g |
7,9 g
3,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,797 SVJ | 0,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,3 g
15,5 g |
22,1 g
15,4 g |
Bílkoviny | 7,56 g | 7,48 g |
Sůl | 0,124 g | 0,122 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů