
Chuť čokolády a kokosu je pro tento lowcarb dezert typická a tááák skvělá dohromady...
www.instagram.com/momfit.diary/
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
Navrch | |
3 lžíce |
3 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
250 ml |
250 ml |
Postup přípravy
-
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, zbylé suroviny smícháme a přimícháme ke vzniklému sněhu. Pokud je směs velmi tuhá přidáme mléko (ovlivňuje to kvalita a tučnost surovin). Na posyp smícháme kakao a kokos a lžící volně nasypeme na korpus. Dáme na plech 24x24cm. Pečeme na 170°C cca 30 minutek (kokos nesmí zčernat, pak je hořký!).
-
Po upečení ihned na horký korpus nalijeme smetanu (lepší je vysokoprocentní, ale záleží na preferencích). Řez dáme minimálně na 6 hodin vychladit !
Makronutrienty
24%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 125 kJ | 1 139 kJ |
Kalorická hodnota | 269 kcal | 272 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,3 g
3,49 g |
9,42 g
3,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,93 SVJ | 0,942 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,4 g
15,7 g |
22,7 g
15,9 g |
Bílkoviny | 7,59 g | 7,69 g |
Sůl | 0,123 g | 0,125 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů