- 5m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dip | |
---|---|
bílý jogurt
|
200 g |
med včelí
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
citrón
|
2 kusy |
pažitka nať čerstvá
|
0,5 lžičky |
česnek stroužky
|
2 kusy |
petrželka, petrželová nať
|
1 snítka |
Postup přípravy
-
Jogurt, med, pažitku, česnek, sůl a nastrouhanou kůru z 1,5 citronu smícháme. Naplníme mističky a navrch nastrouháme kůru ze zbylé poloviny citronu. Ozdobíme kudrnkou.
-
Tip
Lehká, jogurtová omáčka voní po citronech a hodí se k rybě.
Makronutrienty
68%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 294 kJ | 273 kJ |
Kalorická hodnota | 70,3 kcal | 65,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
5,27 g |
10,4 g
4,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,17 g
1,25 g |
2,02 g
1,17 g |
Bílkoviny | 3,08 g | 2,87 g |
Sůl | 1,71 g | 1,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů