- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
olivový olej
|
2 lžíce |
cibule
|
3 kusy |
brambory konzumní pozdní
|
4 kusy |
vývar zeleninový domácí
|
1 litr |
bílkový sýr (šmakoun, schmaky) uzený
|
200 g |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Cibule nakrájej na půlměsíčky a osmahni na olivovém oleji. Poté přilij vodu (nebo už hotový zeleninový vývar) a brambory nakrájené na kostičky a vař do změknutí. Přidej sůl a pepř dle potřeby.
-
Šmakoun nakrájej na kostičky a též osmahni na olivovém oleji.
Polévku servíruj s jarní cibulkou a Šmakounem.
Makronutrienty
67%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 178 kJ | 856 kJ |
Kalorická hodnota | 42,5 kcal | 205 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,63 g
0,883 g |
32 g
4,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,663 SVJ | 3,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,07 g
0,156 g |
5,14 g
0,754 g |
Bílkoviny | 2,22 g | 10,7 g |
Sůl | 0,771 g | 3,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů