- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
netučný vývar
uzený
|
500 ml |
cibule
|
1 kus |
pórek
|
50 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Navrch | |
cibule červená
|
1 kus |
sýr tvrdý, snížený obsah tuku
|
50 g |
Postup přípravy
-
Bílou cibuli nakrájíme na proužky a nasucho opékáme na nepřilnavé pánvi až cibule získá hnědou barvu. Opečenou cibuli dáme vařit do vývaru. Stejným způsobem opečeme i červenou cibuli a necháme stranou, připravenou na pozdější použití.
-
Do polévky přidáme na proužky nakrájený pórek, který necháme přejít varem asi 2 minuty. Pokud je to potřeba, polévku dosolíme a opepříme.
Makronutrienty
46%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 126 kJ | 480 kJ |
Kalorická hodnota | 30,1 kcal | 115 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,02 g
1,25 g |
11,5 g
4,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,302 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,11 g
4,55 g |
4,21 g
17,3 g |
Bílkoviny | 2,42 g | 9,2 g |
Sůl | 0,727 g | 2,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů