Chlieb s pestom a parmezánom som piekla druhýkrát a určite nie posledný. Vo vnútri hebučký a krásne vonia :-)
- 1h:30m
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
20 g |
20 g |
175 ml |
175 ml |
1 lžička |
1 lžička |
5 lžiček |
5 lžiček |
sýr parmazánového typu, strouhaný 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Z kvásku, múky a ostatných ingredienciíí som vymiesila cesto, ktoré som nechala kysnúť asi 30 minút. Potom som ho premiesila, vytvarovala bochníček a nechala ešte podkysnúť.
-
Chlieb som piekla vo vyhriatej rúre na 190° cca 30 minút. Po upečení chlieb jemne potriem vodou, dám vychladnúť na mriežku a prikryjem utierkou.
Makronutrienty
65%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 047 kJ | 410 kJ |
Kalorická hodnota | 250 kcal | 97,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,5 g
1,25 g |
13,9 g
0,489 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,55 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,33 g
3,19 g |
3,26 g
1,25 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 4,09 g |
Sůl | 0,378 g | 0,148 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů