Trochu pikantnější verze klasických řízků - původně se prý recept jmenoval židovské řízky a dělaly se z uzeného masa. Já jsem udělala z krkovice a byla to dobrota. Výborná úprava masa, která je vhodná jak na vepřové, tak na kuřecí, krůtí i uzené maso.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 g |
2 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
2 špetky |
2 špetky |
Na smažení | |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Maso naklepejte, osolte, opepřete a potřete nastrouhaným česnekem
-
Počesnekované maso obalte klasicky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka
-
Smažte po obou stranách dozlatova a po usmažení nechte okapat na ubrousku
-
Podávejte s bramborami, salátem nebo bramborovou kaší
Makronutrienty
22%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 902 kJ | 10 277 kJ |
Kalorická hodnota | 694 kcal | 2 456 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,9 g
0,054 g |
77,7 g
0,192 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,19 SVJ | 7,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
66,1 g
5,61 g |
234 g
19,9 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 37,2 g |
Sůl | 0,674 g | 2,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů