Výborná lowcarb příloha k masu či sýrovým omáčkám.
Děkujeme Janě Kvasnicové za recept :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
nastrouhat najemno a nechat vypotit 350 g |
350 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nastrouhanou mozarellu vymíchat s vajíčkama, přidat LSD, sůl, kurkumu, mouku, prdopeč...pak přidat odkapaný celer a pořádně zamíchat.
-
Trouba na 180st, z těsta ve dlaních uválet nočky, na plech, cca 20min, pak nočky otočit a péct ještě cca 15min do zlatova.
Makronutrienty
32%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 485 kJ | 709 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 170 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,7 g
1,39 g |
9,81 g
2,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,67 SVJ | 0,981 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,1 g
2,94 g |
8,92 g
4,3 g |
Bílkoviny | 8,38 g | 12,3 g |
Sůl | 0,706 g | 1,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů