- 1h
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
ořechy kešu
|
0,5 hrnku |
slunečnicová semínka
|
0,5 hrnku |
vaječný bílek
|
2 kusy |
mouka kokosová
|
100 g |
kokosový olej
|
4 lžíce |
Náplň | |
vaječný žloutek
|
2 kusy |
bělidlo, instantní "smetana" kokos
|
100 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
extrakt ze stévie
|
20 g |
tapioková mouka
|
3 lžičky |
broskev
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Kesu a slunecnici pomeleme v mixeru, tak aby vznikla konzistence hrubsi strouhanky. V mise pak smichame s kokosovou moukou, kokosovym olejem a vajecnymi bilky a propracujeme.
Vytvorene testo vtlacime prsty do formicek, tak aby bylo maximalne nekolik mm vysoke, dame do trouby na 5 minut na 180 stupnu. Pote vyjmeme a nechame trochu vychladnout.
-
Mezitim si pripravime napln jemnym vyslehanim vsech uvedenych surovin (krome broskvi) dohromady.
Jakmile je testo vychladle, napln do nej nalejeme a dame pect na 10 minut na 180 stupnu. V tuto chvili by mela byt napln dostatecne ztuhla na to, aby se na ni daly polozit platky brosvi.
-
Pote co tartletky ozdobime broskvemi, dame je znovu pect na 20 minut na 180 stupnu.
Nechame vychladnout a podavame samotne nebo s kokosovou slehackou.
Makronutrienty
38%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 370 kJ | 5 269 kJ |
Kalorická hodnota | 327 kcal | 1 259 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,8 g
5,77 g |
79,8 g
22,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,08 SVJ | 7,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,5 g
13,6 g |
94,1 g
52,1 g |
Bílkoviny | 8,7 g | 33,5 g |
Sůl | 0,455 g | 1,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů