Borůvkové cupcakes bez lepku a laktózy

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Borůvkové cupcakes bez lepku a laktózy

Postup přípravy

  1. Suroviny si vyndáme alespoň jednu hodinu před zpracováním, aby měly stejnou teplotu.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na muffiny vyplníme papírovými košíčky. V míse vymixujeme celá vajíčka s agávovým sirupem do světlé pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a Lipánka, přidáme citrónovou kůru.

  3. Ve vedlejší misce si smícháme mouky, vinný kámen, sodu. Sypkou směs přidáme k vaječné směsi a opatrně promícháme nejlépe silikonovou stěrkou až se vše spojí v hladké těsto. Lžící plníme košíčky cca 16 ks. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut nebo až je špelje po vytažení z muffinu čistá.

  4. Šlehačku vyšleháme do polo tuha, přidáme Lipánka, borůvky, případně dosladíme. Vše vyšleháme do hladkého krému.

  5. Cupcakes po upečení necháme vychladnout na mřížce a zdobíme krémem. Případně čoko ozdůbkami. Uskladníme v chladu a suchu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte