Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli, vložíme do hrnce, přidáme maso v celku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem

  2. Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnce viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.

  3. Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi cca 0,5 hodiny.

  4. V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme

    Tip

    Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo špecle, případně noky.

    Délka vaření záleží na tom, jak rychle nám změkne maso a může být velmi rozdílná.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte