BEZLEPKOVÉ DÝŇOVÉ SUŠENKY S ČERNÝM SEZAMEM

Nuselská kuchta

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

BEZLEPKOVÉ DÝŇOVÉ SUŠENKY S ČERNÝM SEZAMEM

Jsou naprosto úžasné, a chce se mi dodat - i přesto, že jsou bezlepkové.

Postup přípravy

  1. Prvních pět ingrediencí rozmixujte v sekáčku, mixéru, čemkoliv, na drť. Mouku smíchejte se solí a práškem do pečiva. Dýňovou drť přihoďte k mouce a promíchejte. Nakonec zapracujte máslo, mně to šlo nejlépe prsty, až vznikne kompaktní těsto. Nechte ho odpočinout zhruba hodinku

  2. Válejte kuličky, které následně na plechu vystlaném pečícím papírem (na teflonovém plechu to jde bez) sadisticky rozmačknete na placku.

  3. Posypte sezamovými semínky, která trochu vmáčkněte do budoucí sušenky. Semínka je povoleno obměňovat, třeba mák nebo černucha nemusí být vůbec od věci.7. Pečte na 180°C do slušně zlatova.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte