
Tuto nízkosacharidovou bábovku upekla Lada Michová, děkujeme:). Není suchá ani mokrá, ale krásně vláčná, lahodná a svěží....zkuste tento low carb dezert taky:)
- 45m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
mandlová mouka
|
200 g |
mouka kokosová
|
50 g |
bílý jogurt smetanový, selský
|
200 g |
kokosový olej
|
50 g |
erythritol, sukrin
|
60 g |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
citrónová kůra
|
1 lžíce |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Postup: oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s erythritolem vyšleháme, přidáme kůru, vanilku, olej, jogurt a zamícháme. Pak přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
-
Směs nalijeme do máslem vymazané formy. Já mám silikonovou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupňů.
-
Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme. Vyklouzla krásně sama jako rybka z dlaně.
Makronutrienty
22%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 275 kJ | 509 kJ |
Kalorická hodnota | 305 kcal | 122 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
2,54 g |
4,05 g
1,02 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 0,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,2 g
11,7 g |
10,8 g
4,65 g |
Bílkoviny | 9,87 g | 3,94 g |
Sůl | 0,499 g | 0,199 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů