Hlavně NEOBALUJTE v cukru
-
zbytečné, jsou sladké až až.
.
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná
|
150 g |
ořechy vlašské mleté
|
50 g |
rozinky sušené
rozmixovat
|
2 lžíce |
erythritol, sukrin
|
20 g |
skořice mletá
|
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
hřebíček mletý
|
1 špetka |
soda jedlá
|
0,5 lžičky |
bílý jogurt
|
7 lžiček |
olivový olej
|
30 ml |
Postup přípravy
-
Z ingrediencí vypracujte těsto, natlačte do formiček a pečte 10-15 minut do růžova.
Vyklopte je hned povytažení z trouby.
Makronutrienty
60%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 535 kJ | 260 kJ |
Kalorická hodnota | 367 kcal | 62,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44,1 g
2,46 g |
7,47 g
0,417 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,41 SVJ | 0,747 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,9 g
2,98 g |
3,37 g
0,505 g |
Bílkoviny | 9,53 g | 1,61 g |
Sůl | 0,368 g | 0,062 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů