
Jednodušší nepečený dezert už snad být ani nemůže. No, leda byste udělali jednobarevný nugát. Jen pozor, je strašně žravý, mizí z ledničky bleskurychle.
- 30m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
arašídové máslo, krém
|
300 g |
čokoláda hořká, 70 - 85%
|
100 g |
čokoláda mléčná
|
100 g |
bílá čokoláda
|
100 g |
Postup přípravy
-
Malý pekáček vyložte pečicím papírem. Opatrně, ať ji nepřehřejete, rozpusťte hořkou čokoládu se 100 g arašídového “másla”. Nalijte do pekáčku, rozprostřete a miskou párkrát klepněte, ať se povrch srovná a uniknou bublinky. Vložte do mrazničky/ledničky ztuhnout.
-
Poté postupujte stejně, ale tentokrát s bílou čokoládou a poté s mléčnou.
-
Jakmile vše v chladu ztuhne, nugát před podáváním nakrájejte na kostičky (kvádry, chcete-li). Uchovávejte v ledničce.
Makronutrienty
39%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 411 kJ | 723 kJ |
Kalorická hodnota | 576 kcal | 173 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,5 g
25,5 g |
11 g
7,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,65 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
41,8 g
15,1 g |
12,6 g
4,52 g |
Bílkoviny | 16,5 g | 4,94 g |
Sůl | 0,442 g | 0,132 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů