Zapečené jáhly se zeleninou a cizrnou

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Zapečené jáhly se zeleninou a cizrnou

Jáhly byly u nás doma velmi často a jako dítěti mi moc nechutnaly. Časem jsem jim přišla na chuť v podobě snídaňových kaší nebo sladkého jáhelníku. Postupně se dopracovávám i ke slané verzi jáhel a musím říct, že zapečené jsou opravdu docela dobré!

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme a necháme chvíli orestovat. Syrové jáhly propláchneme horkou vodou, abychom se zbavili nahořklé chuti a přidáme je do hrnce k zelenině. Vše důkladně promícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Občas jáhly promícháme a přidáme vodu dle potřeby. Pokud už jsou jáhly měkké, přisypeme cizrnu, dochutíme oblíbeným kořením, pepřem a solí a nandáme vzniklou směs do vymazaného pekáče.

  2. Jáhly potřeme směsí jogurtu, libečku a lžíce oleje a dáme zapéct do trouby na 180 stupňů, přibližně na 20 minut . Zapečené jáhly necháme chvíli vychladnout a poté je teprve krájíme a servírujeme na talíř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte