Těsto na korpus je vláčné a svěží díky kompotu, moc dobré i samotné.
Celkově jsou řezy nepřeslazené a veeelmi jedlé, poměrně rychlé....zkuste :).
- 1h
- 24 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
cukr krupice
|
100 g |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
řepkový olej
|
100 ml |
meruňkový kompot
|
750 g |
polohrubá mouka
|
300 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Krém | |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
pomazánkové máslo
|
1 kus |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
cukr moučka
|
3 lžíce |
Poleva | |
poleva cukrářská čokoládová
|
50 g |
máslo
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Ušleháme cukr s vejci do pěny.
Přidáme olej, celý kompot i se šťávou a rozšleháme.
-
Přimícháme mouku, do které jsme vmíchali kakao a prášek do pečiva.
Pečeme na velkém vysypaném plechu asi 20 minut. Necháme zchladnout.
-
Mezitím si vyšleháme tvaroh, pomazánkové máslo a pudink(hotový v kelímku celý) s cukry do krému.
Natřeme na korpus, ozdobně uhladíme a necháme ztuhnout.
-
Nakonec pocákáme čokoládou a necháme uležet.
Druhý den nakrájíme na kostky a přizdobíme ovocem dle sezony :).
Makronutrienty
59%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 030 kJ | 978 kJ |
Kalorická hodnota | 246 kcal | 234 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,2 g
12,1 g |
25,8 g
11,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,72 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,7 g
3,5 g |
13 g
3,32 g |
Bílkoviny | 4,97 g | 4,72 g |
Sůl | 0,363 g | 0,345 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů