Voňavá indická cizrna - butter chickpeas

Jídelní plán

Voňavá indická cizrna - butter chickpeas

Recept na vegetariánskou verzi oblíbeného butter chicken z cizrny:) Vynikající, rychlý a zdravý oběd nebo večeře bez masa. Recept je hotový za pár minut a zvládne ho i naprostý začátečník.

Postup přípravy

  1. Na másle (nebo lžíci olivového oleje) a na mírném plameni osmahněte dozlatova cibulku a sůl. Nasekejte nebo nastrouhejte česnek a zázvor, přidejte k cibulce a další minutku zarestujte. Přidejte kmín, papriku, garam masalu, koriandr a skořici. Zarestujte, aby se koření rozvonělo. Pak rychle přidejte konzervovaná rajčata, jogurt a provařte. Rozmixujte směs tyčovým mixérem do hladké omáčky.

    Slijte konzervovanou cizrnu a nebo si připravte stejné množství vařené. Tofu rozkrájejte na kostičky. Přidejte do směsi a cca 5 minut provařte. Pokud máte chuť na ostřejší, přidejte podle chuti cayenský pepř nebo chilli. Dosolte podle chuti. Můžete také zastříknout troškou citronové šťávy.

    Podáváme posypané koriandrovými lístky a se skrojkem citronu.

  2. Pokud budete curry mrazit, doporučujeme přidat jogurt až před podáváním.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte