Dýňová pánev s kuřecím masem

Ivanka Giovanni

Dýňová pánev s kuřecím masem

Vše v jednom hrnci, dýně (hokaidó nebo máslová) s kuřecím (krůtím) masem, špenátem a smetanou

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu olivový olej a za častého promíchání v něm nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou a jemně osolenou cibuli.

    Až začne lehce růžovět, přidejte mleté krůtí maso (nebo kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájené na drobno). Krátce opečte.

    Do pánve vmíchejte očištěnou dýni (hokaidó stačí omýt, máslovou oloupejte) nakrájenou na malé kostičky cca 1 cm.

    Za občasného promíchání dýni pár minut restujte a pak přidejte rozdrcený česnek. Nechte rozvonět.

    Obsah pánve ochuťte solí a pepřem, zalijte smetanou, zakryjte poklicí a duste do změknutí dýně (cca 15 minut).

    Do dýňové směsi vložte čerstvý špenát a nechte zavadnout. Popř. dochuťte ještě solí a pepřem a můžete servírovat.

    Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu olivový olej a za častého promíchání v něm nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou a jemně osolenou cibuli.
Až začne lehce růžovět, přidejte mleté krůtí maso (nebo kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájené na drobno). Krátce opečte.
Do pánve vmíchejte očištěnou dýni (hokaidó stačí omýt, máslovou oloupejte) nakrájenou na malé kostičky cca 1 cm.
Za občasného promíchání dýni pár minut restujte a pak přidejte rozdrcený česnek. Nechte rozvonět.
Obsah pánve ochuťte solí a pepřem, zalijte smetanou, zakryjte poklicí a duste do změknutí dýně (cca 15 minut).
Do dýňové směsi vložte čerstvý špenát a nechte zavadnout. Popř. dochuťte ještě solí a pepřem a můžete servírovat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte