Inspirace z Maďarska.
- 1h:30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová kýta bez kosti
|
500 g |
zelená paprika
|
2 kusy |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
100 ml |
hladká mouka pšeničná
|
1 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
1 lžíce |
kopr čerstvý, koprová nať
|
2 snítky |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme na proužky nakrájenou čerstvou papriku, podlijeme cca 2 dcl vody a v pomalém hrnci vaříme, až je maso měkké.
-
Maso uchováme na teple, vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce a povaříme. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, a ještě krátce povaříme.
-
Maso nakrájíme na plátky a omáčku na talíři posypeme petrželkou a koprem. Jako příloha se hodí halušky.
Makronutrienty
13%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 692 kJ | 1 913 kJ |
Kalorická hodnota | 165 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,51 g
0,831 g |
9,71 g
2,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,351 SVJ | 0,971 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
3,76 g |
32,6 g
10,4 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 33 g |
Sůl | 0,863 g | 2,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů