Vepřová panenka s pečeným bramborem a salátkem

Adéla Kábelová

Vepřová panenka s pečeným bramborem a salátkem

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájím na kostičky a nejlépe je uvařím už večer den předem a dám je přes noc do lednice. Ochlazením se v nich část sacharidů přemění na rezistentní škroby, které tolik nezvyšují glykémie.

    Druhý den pak v bramborám přidám trochu olivového oleje, ochutím solí, pepřem (případně i bylinkami, červenou paprikou, sušeným česnekem nebo cibulí) a dám péct do trouby na horkovzduch na 180 stupňů na cca 15 - 20 minut. Lze dělat také v horkovzdušné fritéze. Pokud nemám brambory předem uvařené, postupuji úplně stejně, akorát pečení bude trvat chvilku dýl.

    Na pánvi si rozehřeju trochu olivového oleje a orestuji na něm ze všech stran panenku, kterou osolím a opepřím. Orestovanou panenku dám z pánve pryč a dám na ní zarestovat nadrobno nakrájenou cibulku, lžíčku hořčice a přidám trochu citronové šťávy a vody. Panenku vrátím na pánev, přikryju poklicí a dusím, dokud není maso hotové.

    Mezitím si připravím salát z rukoly, rajčat, papriky a červené cibule a dochutím olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte