Lowcarb oběd lehký, zdravý a velmi zajímavý!
Děkujeme Iris Stranska Roger Ruiz za recept :)
Vice receptu na:
https://www.facebook.com/LowCarbGourmetIris/
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Dýňové pyré | |
---|---|
dýně máslová
|
1 kus |
cibule sladká, šalotka
|
1 kus |
česnek stroužky
|
3 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
0,5 lžičky |
Omáčka z lesních plodů | |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
lesní ovoce směs mražená
|
300 g |
hřebíček celý
|
3 kusy |
erythritol, sukrin
|
4 lžičky |
skořice celá
|
0,5 kusu |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžičky |
Vepřová panenka | |
sůl
|
1 lžička |
olivový olej
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýňi umyjeme, vydlabeme a nakrajime na kousky. Do hrnce dame maslo a orestujeme salotku s cesnekem, po chvilce pridame dyni a jeste kratce orestujeme. Zalijeme vodou a varime do zmeknuti. Pote slijeme vodu ( vyvar z dyne si muzete ponechat do kremovych polevek ci zeleninovych omacek). Pridame kousek masla a vse rozmixujeme.
-
Do kastrulku dame ovoce a ostatni ingredience a varime na mirnem ohni. Potom vyndame hrebicek a skorici a vse rozmixujeme a jeste zredukujeme na pozadovanou konzistenci.
-
Panenku ocistime, osolime a orestujeme ze vsech stran. Podavame s dynovym pyre, ovocnou omackou, restovanymi platky dyne, slaninovym chipsem, cerstvym hraskem a ovocem.
Makronutrienty
79%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 234 kJ | 1 422 kJ |
Kalorická hodnota | 55,9 kcal | 340 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
3,48 g |
62,1 g
21,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 6,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,55 g
0,615 g |
9,4 g
3,74 g |
Bílkoviny | 1,17 g | 7,1 g |
Sůl | 0,74 g | 4,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů