
Nedeľný obed - tak, ako má byť ????????
Alebo v pohodlí domácej kuchyne s rodinou ????????????
A keď už je tá nedeľa, tak sa u nás servíruje poriadna nedeľná dobrotka
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Segedín Veggie | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
8 kuliček |
8 kuliček |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 kus |
1 kus |
300 g |
300 g |
Bramborové knedlíky | |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Osmažíme si cibuľu, na ňu hodíme uvarené sójové kocky, pridáme gulášové korenie a papriku, chvíľku to spolu opekáme a podlejeme hrnčekom vody. Pridáme prepláchnutú kyslú kapustu, osolíme, pridáme čierne korenie. Jedlo dusíme 10min. Pridáme sójovú smotanu. Jedlo zahustíme 1PL múky. Povaríme ďalších 10min do zmäknutia kapusty a je hotovo.
-
Zemiaky je najlepšie uvariť niekoľko hodín vopred. Postrúhame ich, pridáme soľ, vajce a miesime a postupne pridávame múku až získame tvárne cesto, ktoré sformujeme do želaného tvaru. Zabalíme do potravinovej fólie a varíme podľa veľkosti, naša knedľa sa varila cca 25min.
Prajem vám dobrú nedeľnú chuť ????
Makronutrienty
73%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 534 kJ | 2 214 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 529 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,8 g
3,35 g |
82 g
13,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,98 SVJ | 8,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,1 g
1,86 g |
17 g
7,7 g |
Bílkoviny | 3,24 g | 13,4 g |
Sůl | 1,28 g | 5,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů