Vanilkový jáhlový dezert s banány a kokosovým mlékem

Na vlně chuti

Vanilkový jáhlový dezert s banány a kokosovým mlékem

Dezert, kaše, pohár, přesně tak lze nazvat tuto dobrotu. Je to v podstatě jedno, nejdůležitější je konečná chuť, která je úžasná. Strašně vděčná konzistence, která nikdy nezklame. Tyto dezert chystám většinou na snídani či svačinu. Jáhly jsou neskutečně variabilní obilovinou, moc nám chutnají, obzvláště na sladko.

Postup přípravy

  1. Jáhly propláchneme a spaříme vroucí vodou. Dáme do hrnce, zalijeme rostlinným mlékem (v případě použití kokosového mléka v plechu nařeďte směs trošku vodou nebo přidejte tekutý podíl z mléka, který je na dně plechovky), přidáme vanilku a vaříme přibližně 20 minut. Množství mléka je individuální, co výrobce to jiné sání a rovněž záleží na délce vaření, je dobré mít rezervu.

  2. Když jsou jáhly měkké, přidáme oloupaný pokrájený banán, prohřejeme, přidáme 1 lžičku bio nebo koko Ghí. Vše společně rozmixujeme dohladka. Konzistenci naředíme rýžovo-kokosovým mlékem či kokosovým mlékem v plechu dle vlastní chuti a potřeby. Část vzniklého dezertu si můžeme oddělit a obarvit kakaovým práškem.

  3. A nyní už jen stačí naplnit do pohárků, přidat čerstvé ovoce nebo nastrouhanou vysokoprocentní čokolád a vychutnat si tu dobrotu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte