- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
2 kusy |
cukr krupice
|
1 hrnek |
olej řepkový
|
0,5 hrnku |
hladká mouka pšeničná
|
2 hrnky |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
cukr vanilkový
|
1 kus |
Krém | |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
500 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
2 kusy |
máslo
|
250 g |
rum (originál tuzemský)
|
2 lžíce |
cukr moučka
|
4 lžíce |
tvaroh měkký polotučný
|
2 kusy |
Poleva | |
zakysaná smetana
|
2 kusy |
čokoláda hořká na vaření
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Na těsto vše smícháme, část obarvíme kakaem a dáme ve vrstvách na vysypaný plech.
Pečeme 160°C/20 minut.
-
Na krém uvaříme pudink, do ještě tepúlého zašleháme máslo, tvarohy a cukr, rum.
Natřeme na schladlé těsto.
-
Na polevu rozpustíme čokoládu a vmícháme zakysané smetany.
Rozetřeme na krém a dáme vychladit.
Makronutrienty
48%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 432 kJ | 1 609 kJ |
Kalorická hodnota | 342 kcal | 384 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,6 g
13,9 g |
31 g
15,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,76 SVJ | 3,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,7 g
8,25 g |
26,6 g
9,26 g |
Bílkoviny | 5,94 g | 6,67 g |
Sůl | 0,305 g | 0,343 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů