
- 40m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
sušenky
|
50 g |
ovesné vločky jemné
|
50 g |
kokosový olej
|
20 ml |
voda
|
60 ml |
Náplň | |
vejce slepičí střední, m
|
1 kus |
tvaroh měkký nízkotučný
|
500 g |
kokos sušený, strouhaný
|
20 g |
sirup datlový
|
1 lžíce |
Navrch | |
jahody
|
200 g |
želatina
|
20 g |
cukr třtinový
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Z ingrediencí na korpus vytvoříme hmotu, kterou rozprostřeme na dno silikonové formy (popř. vymazané a vysypané formy).
-
Korpus dáme péct na 5 minut a než tato doba uběhne, připravíme druhou vrstvu - smícháme vejce, tvaroh, kokos a osladíme dle chuti. Vzniklou hmotu dáme na korpus a pečeme dalších 15 minut.
-
Želatinu připravíme podle návodu, smícháme s rozmixovanýma jahodama, osladíme a zalijeme s ní vychladnutý dort. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.
Makronutrienty
45%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 639 kJ | 527 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 126 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,9 g
7,11 g |
11,5 g
5,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,39 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,09 g
3,47 g |
4,2 g
2,86 g |
Bílkoviny | 12,2 g | 10,1 g |
Sůl | 0,086 g | 0,071 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů