TEPLÝ ZELENINOVÝ SALÁT S ADZUKI FAZOLÍ A SLZOVKOU

Veronika's cuisine

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

TEPLÝ ZELENINOVÝ SALÁT S ADZUKI FAZOLÍ A SLZOVKOU

Posílám vám inspiraci na teplý zeleninový salát. Který je vhodný pro zimní období, ale pokud jste ten typ člověka jako já, že musíte mít všechno jídlo teplé, tak si ho můžete připravit kdykoliv. Nejen v zimě by totiž člověk měl konzumovat hlavně tepelně upravenou zeleninu i ovoce, touto úpravou zlepšíme stravitelnost a vnitřně zahřejeme organismus.

Postup přípravy

  1. 1.Nejdřív ze všeho si dáme vařit fazoli, kterou jsme předtím minimálně aspoň na 1 hodinu namočili.

  2. 2.Poté si dáme vařit slzovku, kterou jsme také předem namočili. Vždy přidáme alespoň 1, 5 dílu vody k 1 dílu luštěnin nebo obilovin. Voda z těchto fazolí se neslévá, je to totiž velmi silný posilňující nápoj pro funkci ledvin. Voda ze slzovky se také neslévá díky blahodárnému účinku pro naše zdraví. Více o ní v tomto článku: https://www.facebook.com/centrumvitalita/photos/a.1405600079698136.1073741828.1405286253062852/1577078905883585/?type=3&theater . Vaříme do změknutí cca 40 minut

  3. 2. Nakrájíme si všechnu zeleninu na malé kousky.

  4. 3. Rozpálíme si pánev s olivovým olejem a postupně přidáváme zeleninu od nejtvrdší k nejměkčí. Dusíme do změknutí.

  5. 4. K dušené zelenině přidáme uvařené fazole adzuki a slzovku.

  6. 5. Celou směs dochutíme kořením podle chuti, my použili: sůl, pepř, červená mletá paprika, sojová omáčka a při servisu jsme salátek zakápli balsamico octem a šťávou z citronu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte