
Výborný a zdravý lowcarb dezert či snídaně, dozdobíme sezónním ovocem a pochutnáme si.
Děkujeme Martinu Brdičkovi za recept :)
- 20m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
1 hrnek |
vajíčka
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
Krém | |
bílý jogurt řeckého typu
|
150 g |
zakysaná smetana
|
100 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
čekankový sirup
|
10 g |
Postup přípravy
-
Vše smícháme, těstem naplníme formičky.
Pečeme na 170°C dozlatova.
-
Vše na krém smícháme a plníme vychladlé tartaletky. Zdobíme dle chuti. Místo citronové šťávy můžete použít na co máte chuť.
Makronutrienty
18%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 980 kJ | 879 kJ |
Kalorická hodnota | 234 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,21 g
3,02 g |
5,57 g
2,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,621 SVJ | 0,557 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,7 g
6,06 g |
17,7 g
5,44 g |
Bílkoviny | 8,86 g | 7,94 g |
Sůl | 0,121 g | 0,108 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů